Image

Interim Opdrachten

Naast Business Mentoring, ben ik ook nog steeds beschikbaar voor korte interim opdrachten.

Ik heb meer dan 40 jaar ervaring opgedaan als medewerker binnen een bedrijf, als zelfstandig professional en als bestuurslid van non-profit organisaties. 
Hierdoor kan ik nu bedrijven effectief adviseren en ondersteunen in (Huisvesting en Facility Management-) situaties waar ze tijdelijke extra werkkracht of denkkracht nodig hebben. 

U kunt mij inzetten voor:

  • Leiden van een organisatie veranderingsproces op een menselijke en integere manier;
  • Opzetten en bemensen van een nieuwe afdeling. Waarna ik mijn werkzaamheden en opgedane kennis aan de nieuwe manager overdraag.
  • Vervanging tijdens langdurige afwezigheid van een manager (bijvoorbeeld door ziekte of een tijdelijke andere opdracht elders in het bedrijf).
  • Invullen van een tijdelijk tekort aan menskracht. Mijn opdracht stopt dan zodra er weer voldoende vaste menskracht is aangenomen of zodra de tijdelijke extra werkzaamheden stoppen. 

De ervaring leert dat met het uitvoeren van interim opdrachten ook spontaan positieve aanvullende ideeën, taken of veranderingen ontstaan. Zo'n spinn-off is een bonus voor de organisatie en een extra aanmoediging voor mijzelf.

Het voordeel dat ik breng als externe kracht (versus interne waarneming) is drieledig:

  1. Ik weet heel duidelijk dat het werk in die functie tijdelijk is en dus stopt, terwijl er bij interne opvulling mogelijk verwachtingen ontstaan over een permanente rol;
  2. Geplande veranderingen zijn voor mij geen optie maar dat is de opdracht die ik volgens richtlijnen van de opdrachtgever zal uitvoeren. Terwijl interne waarnemers mogelijk proberen de status quo te behouden omdat dit beter is voor hun 'normale' positie in het bedrijf;
  3. Als externe breng ik ook veel kennis, ervaring en ideeën mee van buiten de organisatie, die direct toegepast kunnen worden. 

Welke vorm van interim opdrachten u ook nodig heeft, ik kan en wil u hierbij graag ondersteunen.
Omdat iedere situatie weer anders is zal de uiteindelijk invulling per geval verschillen. We bepalen uiteraard in samenspraak de juiste aanpak.

Wilt u verkennen hoe ik u kan helpen? 
Vul het contactformulier in, dan neem ik contact met u op. 
Belt u liever? Mijn mobiel nummer is: 06-53806530