Select your language

Het Excellent Expert Team voor kantoren is geworden het team !mpuls. Lees hieronder het persbericht

energiesprong1

Team !MPULS wint pitch Kantoor vol Energie

Afgelopen donderdag heeft Het Team !MPULS na een spannende strijd met 18 andere teams de Pitch Kantoor vol Energie gewonnen. Zij mogen zich Excellent Expertteam noemen en gaan met Energiesprong aan de slag om de transitie naar energieneutrale kantoren een boost te geven. Energiesprong deed eind 2013 een oproep in de zoektocht naar een Excellent Expertteam. De oproep leidde tot grote belangstelling van uiteenlopende spelers in de vastgoedwereld en een eerste reactie van maar liefst 30 teams. Nu is er één team dat zich Excellent Expertteam mag noemen. 

LD140213 021A web

“Ons ideaal, datgene waar wij echt op uit zijn, is een veel betere wereld. Een wereld waarin wij, als we stoppen met werken, of afscheid nemen, van kunnen zeggen: daar heb ik mijn steentje aan bijgedragen. Aan een circulaire economie. Natuurlijk, de fossiele energie hebben we nog nodig om onze kinderen in een betere wereld te laten leven. We zijn enthousiast, zijn een bestaand team, hebben heel veel bestaande en inzetbare modellen. En we hebben de ‘hernieuwbare energie’ van de generatie vóór ons achter ons staan. Dus kennis en vakmanschap: no problem. Maar we willen geen top down model. We willen de verbinding maken. Daarom passen we ook zo goed bij Platform 31 en Energiesprong. Die denken er precies zo over.”, aldus het team.

Team !MPULS bestaat uit Jim Teunizen, Woud Jansen, Tristan Kunen, Maciel Karels, Jan-Jaap  Blum, Manon Groenendijk, Saskia Oranje en Karin Dorrepaal. Zij vertegenwoordigen de bedrijven Brink Groep, DWA, Ballast en Rudy Uytenhaak Architectenbureau.

Maar ook de overige teams zijn positief. “Wij gaan sowieso door”, zei een aantal teams. En ook niet per se met alleen ons team. Want al tijdens de afsluitende borrel was er volop contact tussen de teams en gonsde het woord ‘samenwerking’ tussen de aanwezigen.

In de eindstrijd bleven er 6 teams over. Vier teams werden door de jury gekozen: Team !mpuls, Team Innovatiekring Klimaatschil, Team Dare to be Different en Team Balance – Adamas – Arkoz. De jury mocht nog maximaal twee WILD cards uitdelen en deed dat met genoegen. Teams De Brekers (in overall) met teamcaptain Flip Verwaaijen en Team Guided by Time werden toegevoegd aan de finale. Tot het laatst toe bleef het spannend. De leden van de jury hadden hun eigen scorekaarten ingediend bij de organisatie en hielden daarna een openbaar jurydebat. Na de verstrekking van bonuspunten gaf uiteindelijk de score op het scherm de uitslag. Team !MPULS op 1 en Team Balance – Adamas – Arkoz op 2.

De 7-koppige jury bestond uit:
Glenn van der Burg namens MVO Nederland, Maarten Vermeulen namens Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), Mariëlle Wieman namens Nederlands Vastgoedexploitatie Platform (NeVaP), Vincent le Noble namens Facility Management Nederland (FMN), Jos Teunissen namens CoreNet Global Benelux chapter, Simon van der Gaast namens De Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed Nederland (IVBN) en Jasper van den Munckhof en Wytze Kuijper van Energiesprong.

Voor meer informatie over de oorspronkelijke oproep, zie hier.
Op de kantoorvolenergie.nl vindt u hier ook de presentaties waarmee de teams zich kwalificeerden.

score

Energiesprong
Kantoor vol Energie is een initiatief van Energiesprong. Energiesprong is het meerjarige innovatieprogramma voor energieneutrale bouw. Het wordt door Platform31 uitgevoerd in opdracht van het ministerie voor Wonen en Rijksdienst. Energiesprong maakt de markt rijp voor het betaalbaar en op grote schaal realiseren van gebouwen die energie besparen en leveren.